keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Shoppailuaddikti irti: TIHS & HIHS ostokset

Tovi sitten olimme Pauliinan ja Olgan kanssa Tallinn International Horse Show'ssa Playsson.netin porukan mukana. Pääsääntöisesti tekemässä juttuja Junnutiimin blogiin (tulossa muuten mielenkiintoisia haastatteluja, joista jo Sanna Backlundin groomin haastis julkaistu portaaliin), mutta luonnollisesti myös keventämässä kukkaron painoa expoalueen puolella. 

En ole varma, tuleeko omaan blogiin sen enempää reissuista juttua, mutta tiivistettynä voin sanoa, että oli todella hauskaa ja kannatti lähteä. Tosi huiput pari päivää, toivottavasti päästään taas pian samalla kokoonpanolla tyttöjen kanssa reissuun!

Postauksen hienoista kuvista suuri kiitos Venlalle ♥

Kuten jo sanottu, Tallinnassa lompakko keveni melko reippaasti. Loppuajasta Olga oli varmaan jo hieman kyllästynyt tähän himoshoppailuun, kun taas minä ja Pauliina sinkoiltiin silmät kiiluen liikkeestä toiseen aina uudelleen ja uudelleen. Ja silti joka kerta mukaan lähti uusi ostoskassi. ;)

Kun hieman jaksoi etsiä, löytyi Tallinnasta paljon todella hyviä tarjouksia kivoista tuotteista. Viime viikonlopun Helsinki International Horse Show'sta puolestaan matkaan lähti vain yksi satulahuopa, jonka esittelyn syssäsin tähän samaan postaukseen. Helsingissä tarjoukset näyttivät päällisin puolin melko nihkeiltä, toki varmasti myös sieltä olisi penkomalla jotain löytänyt, mutta valtavan väenpaljouden vuoksi jätin sen mielummin väliin.

Ostoslistalla olivat lähinnä vain uusi kypärä ja ratsastussaappaat, joista jälkimmäisiä ei kuitenkaan vielä löytynyt sopivina. Olen kiperästi pidempien varsien toivossa, joten tässä lähiaikoina on kyllä pakko myös etsiä uudet ratsastusjalkineet.

Myöhemmin täytyy lisäksi investoida uuteen panssariin, sillä mun ruskean Prestige Versaillesin kanssa mätsäävä panssarivyö ei ihan nyt asetu tuon uuden Albion Legendin värimaailmaan. Tämä nyt on käytännössä vain pikkuseikka, mutta tuollainen ristiriita nahkavarusteissa ei silti ihan asetu omaan silmään.

Mutta nyt näihin Tallinnan (+Helsingin) ostoksiin!




SPOOKS FLEECETAKKI

Tämä on ollut jo kovassa käytössä, joten pahoittelut kaikesta karvasta kuvissa. Kieltämättä kyllä loistava ostos, joka sopii vähän kaikkiin keleihin oikean pukeutumisen ohella. Edestä takki on tuollaista kevytuntsikka-tyylistä ja muutoin kauttaaltaan fleecekangasta, joten se menee niin ratsastaessa kuin tallitouhuissa. Toki tyylikkyytensä puolesta tätä kelpaisi käyttää vaikka kaupungilla! Uskollisena tummansiniselle takki on tietenkin klassisessa mariinin sävyssä.



KINGSLAND LIPPIS

Enää ei ehkä ole ihan lippiskelit, mutta onhan nyt ainakin valmiina sitten kesäksi. Eikä tätä oikein sinne kojuun voinut roikkumaan jättää, kun hintaa oli vaivaset 15 euroa eikä ulkonäkökään ole kovin paha! Näille löytyy kuitenkin aina käyttöä. 

Myös Pauliina osti tämän saman lippiksen, joten nyt on tiimipäähineetkin hommattu. Olga kyllä kanssa yritti, mutta taisi lähteä vähän väärä hattu mukaan.. :D




BACK ON TRACK EQ3 KYPÄRÄ

Mulla ei ole varmaan koskaan ollut ratsastuskypärää, joka oikeasti istuu päähän. Tämä kuitenkin täyttää kaikki mukavuusalueen rajat: se ei purista mistään, mutta on ehdottomasti tukeva ja pysyy paikallaan. Voisin vain kulkea päivät kyseinen potta päässä, sillä siitä ei ole mitään haittaa. Ennen kuoriuduin mahdollisimman nopeasti ratsastuksen jälkeen entisestä Lamicellin kypärästäni ulos, mutta tämän kohdalla hötkyilyyn ei ole mitään tarvetta.

Tärkeimpänä seikkana tässä uudessa ihanuudessa on kuitenkin se turvallisuus. Kypärässä on käytetty MIPS-järjestelmää, josta Back On Track kertoo kotisivuillaan seuraavasti: "MIPS imitoi ihmisen päässä olevaa suojausmekanismia. Kun päähän kohdistuu vino isku, aivot voivat liikkua aivo-selkäydinnesteessä, joka vaimentaa aivoihin kohdistuvia voimia. Kypärä perustuu MIPSiin, integroituun pienikitkaiseen kerrokseen, joka voi tietyissä tapauksissa absorboida osan energiasta, joka voisi muuten aiheuttaa aivovaurion."

Back On Trackin EQ3 on ollut lukuisissa testeissä ja tutkimuksissa kaikista turvallisimman kypärän sijalla. Se on myös luonnollisesti testattu ja hyväksytty VG1-stantardien mukaisesti.



JOHN WHITAKER SATULAHUOPA

Huoville meillä ei olisi todellakaan mitään tarvetta, mutta olin jo ennalta päättänyt, että onhan sieltä Tallinnastakin pakko yksi saada. Pienen selailun ja myyntipisteiden kiertelyn jälkeen silmään sattui tämä simppeli, mutta tosi kiva ja tyylikäs yleishuopa. Kuvista ei ehkä näy, mutta huopa on sellaista kiiltävää kangasta, joka tuo pientä twistiä muuten melko tavanomaiseen kokonaisuuteen.



ESKADRON KORVAHUPPU

Korvahuppuja bongasin jopa kaksin kappalein, joten nyt sain Peetun jättipäähänkin muutamat istuvat myssyt hommattua. Tässä niistä ensimmäinen, Eskan tummansininen huppu koristekanttauksilla ja logolla. 

Toisessa korvassa on kaksi raitaa, jotka saisivat omasta mielestäni olla olematta, mutta menee tämä nyt noinkin. Muuten kokonaisuudessaan oikein kiva hankinta. Olisi täytynyt ostaa useampi (mm. viininpunaisena, mustana ja beigenä), sillä tätäkään tuotetta ei juuri oltu hinnalla pilattu.




HORSE GUARD KARVASUOJAT

Kehuin jossain taannoisessa ostosten esittelypostauksessa niitä Hööksin Fairfield-karvasuojia, mutta nämä ovat kyllä tuplasti niitä paremmat. Tosi napakat ja kovat, jotka oikeasti suojaavat jo ihan kunnolla. Ostin näitä vain yhden parin, mutta seuraavan kerran kun moiset sattuvat silmään, täytyy niitä hamstrata vähän enemmän!


SPRINGSTAR NEULEPANTA

Pieni, mutta tosi kiva ja hyödyllinen ostos. Olen jo pidemmän aikaa haaveillut jostain nätistä pannasta viileämpien kelien talleilua ajatellen, mutta vielä ei ole sopivia sattunut vastaan. Alekorista kaivoimme kuitenkin Pauliinan kanssa nämä pinnalta palmikkokuvioiset ja sisältä pehmeää fleeceä olevat pannat. Nyt on kiva, kun ei aina tarvitse vetää pipoa päähän. Hiukset voi pitää ponnarilla tai korkealla sotkunutturalla, mutta korvat eivät silti jäädy kylmässä!



EQUILINE SATULAHUOPA

Tää onkin se ainokainen Helsingin ostos, mutta sitäkin kivempi! Kyseisen merkin satulahuovat ovat tosi laadukkaita, joten nappasin sitten mukaan tämän simppelin tummansinisen yksilön sini-valko-hopeisilla koristekanttauksilla varustettuna. Tykkään Equilinen huovista niiden kivan ulkonäön, mutta myös jämäkän olemuksen vuoksi. Ne eivät koskaan ole mitään turhia lötköhuopia, vaan säilyttävät mukavasti muotonsa eivätkä juurikaan huonone käytössä.

Satulahuopia löytyy meidän hyllyistä aika paljon, mutta eihän niitä ikinä voi olla liikaa! Täytyy vaan jossain vaiheessa rakentaa toinen varustehuone talliin, että saan mun tavarapaljouden sinne sullottua. 




KINGSLAND KORVAHUPPU

Tosi kiva KL:n huppu! Harmillisesti jää tuo logo vähän huonoon kohtaan otsapannan alle, mutta noin muuten oikein passeli ja sopiva myssy. Tummansinisellä linjalla tietty jatketaan, mutta tässä on kivana lisänä vähän kirkkaampaa sinistä ja punaista, joten sitä saa mukavasti yhdisteltyä jos jonkinnäköiseen huopaan. Toki tummansininen on kyllä siitä hyvä väri, että se sopii muutenkin lähes kaiken kanssa yhteen.

Loppuun vielä pieni kuvapaljous, sori! Samalla esille tulee viimeinen ostos,
eli toi loimi. Puin sen vaan vähän huolimattomasti enkä tajunnut kiristää tarpeeksi edestä,
joten nyt tuossa on tommonen tyhmä aukko. Sen kyllä saa oikeasti ihan kokonaan
peittoon.. :D




Joku ei ois enää malttanut seistä paikallaan!


"Mennään jo..."

MASTA RATSASTUSSADELOIMI

Tähän ostokseen olen ollut myös todella tyytyväinen. Tosi kevyt sadeloimi, joka peittää koko hevosen ja varusteet. Toimii ratsastaessa moitteetta: on lähes huomaamaton hevosen päällä eikä jää kirraamaan mistään kovemmassakaan vauhdissa. Jalustimet saa kätevästi vedettyä ulos niille tarkoitetuista rei'istä, joten kaikki onnistuu helposti ja vaivattomasti.

Lisäksi loimi on pack away -tyyppinen ja sen saa sullottua kätevästi pieneen pussiin.


16 kommenttia:

  1. Mulle tollanen loimi myös! Saakohan noita tilattua mistään😏? Tosi kivasti toteutettu ostosten esittely👍🏼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on ihan tosi kätevä ja hyvä! Mä en pikagoogletuksella löytänyt just tismalleen tota samaa, mutta eiköhän noita jostain saa. :) Kiitos paljon!

      Poista
  2. Olipa tosi kivoja ostoksia! Tollaisen spooksin takin mieki tahdon 😍 Ja hei, mulla on myös tollainen BoT kypärä, ja on ollut tosi hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Toi Spooksin takki on aivan ihana ja sopivasti löytyi vielä alerekistä. :) Mukava kuulla, että olet ollut kypärään tyytyväinen. Se kyllä vaikuttaa ainakin näin pienen hetken testailun jälkeen just niin hyvälle, kuin odotinkin! :)

      Poista
  3. Tosi kiva ostosten esittely ja Tummansininen pukee peetuta hyvin.Tuo loimi olisi meillekkin ihan tarpeellinen ostos :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tummansininen on kyllä kiva väri ja se sopii oikeastaan kaikille. :) Suosittelen tuota loimea, tosi kätevä ja hyvä hankinta!

      Poista
  4. Toi takki, miäkii haluun! :) tosi kivan näkösiä ostoksia muutenkin! Mun on aina tosi helppo kävellä satulahuopien ohi (paitsi kaikkien sinivalkoisten...) kun tammalla ei käytetä satulaa. Empun huopavarasto onkin sit asia erikseen.. Lompakko ainakin tykkää... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan täydellinen, jos tulee vastaan niin kannattaa ostaa! :)

      Hah, no mutta hei, satulahuopia ei voi tosiaan olla koskaan liikaa! Pitäähän sitä nyt löytyä joka mallia, kuosia, värisävyä jne. ;)

      Poista
  5. Tosi kivoja ostoksia, tykkäsin varsinkin tosta Spooksin takista! Mullakin on tää varusteiden shoppailuinto vähän turhan iso, eikä mulla oo kun vuokrahevonen, yks päivä ponin omistaja sanoikin et kohta sulta puuttuu enää hevonen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään siitä tosi paljon!

      Hah, no mutta se on sitten hyvä lähtökohta hevosen hankinnalle. ;) Ei muuta kun vanhempia puhumaan ympäri!

      Poista
  6. Itken edelleen verta koska luovutin ton kypärän sulle :-( !!1 Mutta toi saderatsastusloimi näyttää niin hyvältä, melkein voisin investoida samanlaiseen itsekin :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muahhaha :D Joo osta, sitte Peetu ja Ilpo voi olla samiksia. Awss

      Poista
  7. Upeita juttuja, tummansininen toimii kyllä aina hevosesta riippumatta!

    VastaaPoista
  8. Ruotsia odotellessa ;D! Nää kaikki ostokset oli kyllä kaikki tosi kivoja, vähän ehkä kaduttaa, että en ostanut Kuullekin tota loimee, tuskin se nyt siellä alla olis läkähtynyt.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep!! No joo, toi on kyllä tosi kevyt. Jospa sitten Ruotsista metsästetään Kuulle kans tommonen. ;)

      Poista